Dagbesteding bij de Vertakking Zorg

Bij de Vertakking Zorg kun je op een voor jou leuke en zinvolle manier invulling geven aan je dag. Je krijgt bij ons een vaste begeleider. Samen met hem of haar maak je een begeleidingsplan. Hierin staan de doelen die jij voor jezelf bepaalt. Die kunnen bijv. liggen op het gebied van het krijgen van structuur in je leven, het opdoen van werkervaring, of het verbeteren van je sociale vaardigheden. Je bepaalt zelf het aantal dagdelen per week dat je komt, het maximum is 8 per week.

Hoe werkt het?

Onze taxi haalt je ’s morgens op. We beginnen om 9.00 uur met een gezamenlijk bakje koffie of thee. Aan de hand van jouw doelen bepaal je samen met je begeleider wat je die dag gaat doen. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag met:

• Tuinieren in onze groentetuin, kruidentuin, borders of boomgaard.
• Dierverzorging van o.a paarden, kippen en cavia’s
• Houtkloven in de houtkloverij
• Timmeren en schilderen in onze timmerwerkplaats
• Handwerken of knutselen in onze gezellige gezamenlijke ruimte.

We maken leuke producten in de timmerwerkplaats die we verkopen op markten, in de winkel van de Vertakking en via Facebook en onze website. Met het geld dat we hiermee verdienen sparen we voor leuke activiteiten en uitjes.
Tussen de middag eten we samen en om 14.30 uur sluiten we de dag af met een bakje koffie. Om 15.00 uur brengen we je weer thuis. Samen met je begeleider bespreek je regelmatig hoe het gaat. Je kunt bijvoorbeeld je doelen aanpassen om meer uitdaging te krijgen. Zo kun je bij de Vertakking ook toewerken naar certificaten in de boomverzorging en snoeien of oefenen voor je tractor rijbewijs. Maar alles in jouw tempo!