Onderhoud groen | aanleg & onderhoud

Onderhoud van natuurgebieden

Onderhoud van parken

Onderhoud van kerkhoven

Aanleg & Onderhoud

Grondwerk

Grond is de fundering van een tuin. Het is één van de belangrijkste factoren voor een succesvolle tuin. Een goed doorlatende grond zal overtollig water snel afvoeren en voldoende lucht bevatten voor een goede plantengroei.
Losse, rulle grond heeft een goede bewerkbaarheid. Puin en ander bouwafval in de grond beïnvloeden het eindbeeld negatief.

Om deze redenen achten wij het noodzakelijk om de grond (zeker in nieuwbouwwijken) zorgvuldig te prepareren. Bij zware grond (bijvoorbeeld kleigrond) kan het opbrengen van rulle grond noodzakelijk zijn. Drainage aanbrengen en het verrichten van gedegen bodemonderzoek  kan u vele problemen besparen. Zeker omdat er na realisatie van een tuin vaak niets of moeilijk iets te verbeteren is.

Groenverzorging in natuurgebieden…

Onderhoud | Het eindbeeld

Wanneer een tuin pas is aangeplant is er tijd nodig om tot een eindbeeld te komen. Na enkele jaren begint het ontwerp echt tot leven te komen, bomen zorgen voor schaduw, hagen voor luwte en borders sluiten zich tot kleur vlakken.
Onderhoud is echter vanaf het begin nodig, alleen sturing geeft het beoogde beeld.

Onze hoveniers zijn in te schakelen voor het  onderhoud, snoeiplan, herfst- en/of voorjaarsbeurt of voor het onderhoud geheel het jaar. Tevens kunnen wij voor bijvoorbeeld gemeente instanties mee doen voor een geschikte prijs opgave voor het onderhoud van het groen in de betreffende gemeente.

Op basis van social-return kunnen wij ervoor zorgen dat er mensen uit de eigen gemeente het werk zullen verrichten onder begeleiding van 1 van onze hoveniers.

Waarom hoveniers?

Schakel onze hoveniers in...

Voor bijvoorbeeld het winterklaar maken van uw tuin.

vertakking terrein japanse esdoorn blad