fairs

| | fairs
fairs 2018-03-13T12:41:52+00:00

Kontakt II ‘de Kunst van Verbinden’ 21 april t/m 21 mei 2018

Kontakt II ‘de Kunst van Verbinden’

De Culturele hoofdstad Leeuwarden 2018 is aanleiding voor de ViltKontaktGroep om een bijzondere expositie te organiseren. Vilters van VKG-Noord zijn gekoppeld aan Friese kunstenaars/designers die persoonlijk contact met elkaar maken en vanuit die verbinding tot een kunstwerk komen. Het blijkt een enorm groot succes; er zijn nu 20 koppels op weg. Vele kunstdisciplines, van sieraden, fotografie, meubels, keramiek tot beeldende kunst zijn vertegenwoordigd. Het belooft een spectaculaire veelzijdige tentoonstelling te worden van kunst en vilt zoals er nog niet eerder is geweest.

Kontakt II is de kunst van verbinden. ‘Inspiratie vanuit verbinding; gevolg is een tastbare en zichtbare positieve energie die uitgewisseld én uitgebreid wordt.’

De expositie duurt 4 weken, van zaterdag 21 april tot en met maandag 21 mei 2018.

De opening is zaterdag 21 april van 15.00-16.00 uur, tijdens de landelijke dag. Liesbeth Wieberdink, voorzitter van de VKG zal een toelichting geven samen met de conservatoren van deze expositie Jolande van Luijk en Reina Visser.

De expositie zal worden gehouden in de Vertakking in het prachtige Ryptsjerk, dit ligt vlakbij Leeuwarden. De Vertakking is een groot boomverzorgingsbedrijf met o.a. een expositiekas, weelderige modeltuinen, een kleurrijke wolwinkel en een landelijke kadoshop in de oude stallen. De kassen en bloemen- en groentetuin lenen zich geweldig voor de expositie van deze exclusieve kunstwerken speciaal voor deze plek gemaakt.
Er is een gezellige theetuin aanwezig met heerlijke zelfgebakken taarten.

Entree €2,- p.p. Gratis parkeren.

De expositie is van donderdag t/m zondag geopend van 13.00-16.00 uur, ook op Bevrijdingsdag en Moederdag.

De Vertakking  –  Binnendijk 73  –  9256 HL Ryptsjerk

www.friesland.nl/nl/culturele-hoofdstad
www.viltkontaktgroep.nl

Landelijke en Brocante Túnfair

Landelijke en Brocante Túnfair

Op de Landelijke en Brocante Túnfair vindt u een groot aanbod van brocante en leuke landelijke cadeaus. De kraampjes staan verspreid door de prachtige tuin. Dus wandel na het brocante shoppen gerust even door onze open tuin. Natuurlijk hopen we elk jaar op een heerlijke zomerdag! Beleef de plattelandssfeer en ga vol inspiratie de zomer tegemoet.

Handwerk-Hobby fair

Handwerk- Hobby fair

Na het succes van de afgelopen jaren volgt dit jaar opnieuw een editie van dit creatieve gebeuren. Een aaneenschakeling van marktkramen biedt een keur aan ambachtelijk handwerk. Naast het vertrouwde breiwerk en spinnen is er ook materiaal te vinden voor quilten en het vilten van wol en andere hobby’s zoals mozaïek, kaartmaken en houtdraaien. Op de fair is veel informatie te vinden en zijn de juiste benodigdheden aan te schaffen. Laat u verrassen door alle ideeën en ervaar dat handwerken weer een echte plek in de mode heeft verworven. Bestel hier uw tickets nu online via VanPlan ticketservice.

Gezelligheid troef op de kerstsprokkelfair

Voor elk wat wils, noteer maar snel in uw agenda!

Sfeerimpressie Kerstsprokkelfair