9 april 2022
(onder voorbehoud)

Streekmarkten

In 2022 organiseert Vertakking Evenementen van april t/m oktober iedere maand een Streekmarkt. De Streekmarkt wordt gehouden rondom onze monumentale boerderij in Ryptsjerk (nabij Leeuwarden). De data voor 2022 zijn: 9 april, 14 mei, 11 juni, 9 juli, 13 augustus, 10 september en 8 oktober. We volgen de richtlijnen van het RIVM i.v.m Covid-19.
De eerste Streekmarkt 2022 staat gepland op zaterdag 9 april a.s. van 11.00 tot 17.00 uur op het terrein van de Vertakking. Te koop zijn streekproducten die op kleinschalige en ambachtelijke wijze geproduceerd worden. Denk hierbij aan o.a. groenten, fruit, vis, vlees, kaas, zuivel, honing, wijnen, jams, siropen en eieren, natuurlijk wasmiddel. Maar zeker ook Non-Food Producten
Toegang en parkeren gratis.
Terrein: De Vertakking, Binnendyk 73, 9256 HL Ryptsjerk

Wij zijn op zoek naar Streekboeren die het leuk vinden om als standhouder op onze nieuwe markt te staan.
Vraag hier informatie aan!

4 juni 2022
(onder voorbehoud)

Landelijke Túnfair

Zaterdag 4 juni 2022 organiseren we weer onze succesvolle Landelijke Túnfair. De fair staat in het teken van woondecoratie en lifestyleproducten in landelijke stijl, zoals o.a. bloemen en planten, brocante, retro en mode enz. Door de verscheidenheid aan standhouders is er voor elk wat wils. De fair wordt gehouden in de siertuin rondom de boerderij.
Datum: datum nader te bepalen
Entree € 4,50 (kinderen tot 12 jaar gratis)
Openingstijd: 10:30 tot 17.00 uur
Gratis parkeren
Terrein: De Vertakking, Binnendyk 73, 9256 HL Ryptsjerk

Wij vinden nieuwe standhouders altijd interessant.
Vraag hier informatie aan!

3 september 2022 (onder voorbehoud)

Wol-Handwerk-Hobbyfair

Ook in 2022 organiseren we weer onze succesvolle Wol-Handwerk- en Hobbyfair. De fair staat in het teken van o.a wol, spinnen, weven, breien, vilten, quilten, kantklossen en allerlei andere creatieve hobby’s en wordt gehouden in de tuin rondom de boerderij.
Datum: zaterdag 3 september 2022
Entree € 4,50 (kinderen tot 12 jaar gratis)
Openingstijd: 10:30 tot 17.00 uur
Gratis parkeren
Terrein: De Vertakking, Binnendyk 73, 9256 HL Ryptsjerk

Wij vinden nieuwe standhouders altijd interessant.
Vraag hier informatie aan!

september 2022 (onder voorbehoud)

Trekker en Bosbouw Event

Sinds 2014 organiseert RTBE van het Ryptsjerkster Trekker en Bosbouw evenement. Dit evenement vindt plaats in Ryptsjerk (of Rijperkerk) in Fryslân (Friesland). Dit jaarlijks terugkerend evenement vindt dit jaar plaats. Ivm Covid-19 is dit evenement verplaatst naar september 2022 (datum onder voorbehoud).

Van 10:00 tot 17:00 uur
Entree: GRATIS
Terrein: De Vertakking
Tijdens dit evenement vinden o.a. oldtimer kettingzagen demonstraties plaats. Tevens is het Stihl museum geopend. Voor de kinderen is er oppas aanwezig en zijn er een springkussen en zandbak.

24 t/m 27 nov. 2022 (onder voorbehoud)

Kleintje Kerstsprokkel

Nieuw dit jaar bij Vertakking Evenementen is het kerstevenement ‘Kleintje Kerstsprokkel’. Onder voorbehoud van Covid-19 zal Kleintje Kerstsprokkel 4 dagen duren, van donderdag 24 tot en met zondag 27 november.
We organiseren Kleintje Kerstsprokkel op de binnenplaats van de Vertakking met tenten buiten en tafels binnen in de kas. Het grootste gedeelte zal dus buiten zijn. De binnenplaats  wordt omgetoverd tot een winters kersttafereel met o.a. een grote kerstboom, sfeervolle kerstversiering en veel lichtjes.

Doorlopend op verzoek

Workshops spinnen

We plannen regelmatig spinworkshops, maar houden ook doorlopend op verzoek spinworkshops. In overleg kunnen we een datum plannen. De workshops worden gegeven door Annie Terpstra en er is plaats voor minimaal 2 en maximaal 4 beginnende spinsters. Spinnewielen zijn aanwezig. De workshop begint om 13.30 uur en duurt 2,5 tot 3 uur. De kosten bedragen 25 euro incl. materiaal, koffie of thee en een versnapering. Bent u geïnteresseerd in een workshop spinnen, neem dan contact met ons op via info@moadeplus.nl.

Doorlopend op verzoek

 Workshop Vilten

We plannen regelmatig workshops vilten waarvoor u zich kunt opgeven, maar we houden ook doorlopend op verzoek vilt workshops voor groepen van minimaal 4 personen. De viltworkshops worden gegeven door Alie de Groot en duren van 13.30 tot ca. 16.00 uur. De kosten bedragen 35 euro per persoon voor beginners en 45 euro voor gevorderden. Deze prijs is incl. materiaal, koffie of thee en wat lekkers. Beginnende vilters maken een lap die u kunt gebruiken om bijv. een kussen van te maken of een schilderijcanvas mee te bekleden, voor gevorderden vindt de invulling in overleg plaats.
Voor nadere informatie en aanmelding kunt u mailen naar info@moadeplus.nl of bellen met 0511 431331.

Doorlopend op verzoek

Workshop sokken breien

Lijkt het je ook zo leuk om zelf lekker warme sokken in leuke kleuren te breien, maar snap je niks van hakken en tenen? Kom dan met een groepje vriendinnen voor een workshop sokken breien naar MOADE+. De workshops beginnen om 13.30 uur en duren tot ca. 16.00 uur. De kosten zijn €27,50 euro incl. wol, breinaalden en koffie/thee met wat lekkers. Voor groepen vanaf 4 personen. Meer informatie, inschrijven en aanmelden kan via info@moadeplus.nl of de contactpagina van MOADE+. U kunt ook bellen met tel. 0511 431331.

Doorlopend op verzoek

Antroposofische poppen maken

Vraag naar de mogelijkheden. Bij MOADE+ verzorgen we voor groepen vanaf 4 personen workshops antroposofische poppen maken. De workshop duurt twee dagdelen en kan in overleg worden gegeven op woensdag, donderdag en vrijdag. U maakt een pop van ca. 30 cm lang die volledig wordt gemaakt van natuurlijke materialen. De prijs voor de cursus bedraagt € 85. Deze prijs is incl. koffie/thee en wat lekkers en het benodigde materiaal, uitgezonderd het haar (dit kunt u in de winkel naar eigen smaak uitzoeken). Bent u niet met een groep, maar wilt u wel graag een pop maken? Geef dit dan via de mail bij ons aan en zodra we voldoende aanmeldingen hebben plannen we een workshop in.
Voor informatie en aanmelding kunt u mailen naar info@moadeplus.nl.

Handwerk-Hobby fair

Handwerk- Hobby fair

Na het succes van de afgelopen jaren volgt dit jaar opnieuw een editie van dit creatieve gebeuren. Een aaneenschakeling van marktkramen biedt een keur aan ambachtelijk handwerk. Naast het vertrouwde breiwerk en spinnen is er ook materiaal te vinden voor quilten en het vilten van wol en andere hobby’s zoals mozaïek, kaartmaken en houtdraaien. Op de fair is veel informatie te vinden en zijn de juiste benodigdheden aan te schaffen. Laat u verrassen door alle ideeën en ervaar dat handwerken weer een echte plek in de mode heeft verworven. Bestel hier uw tickets nu online via VanPlan ticketservice.

Gezelligheid troef op de kerstsprokkelfair

Voor elk wat wils, noteer maar snel in uw agenda!

Sfeerimpressie Kerstsprokkelfair