24 oktober 2020

Workshop sokken breien.

We pakken we de draad weer op! Vraag naar de mogelijkheden.

Lijkt het je ook zo leuk om zelf lekker warme sokken in leuke kleuren te breien, maar snap je niks van hakken en tenen? Kom dan met een groepje vriendinnen voor een workshop sokken breien naar MOADE+. De workshops beginnen om 13.30 uur en duren tot ca. 16.00 uur. De kosten zijn €27,50 euro incl. wol, breinaalden en koffie/thee met wat lekkers. Voor groepen vanaf 4 personen. Meer informatie, inschrijven en aanmelden kan via info@moadeplus.nl of de contactpagina van MOADE+. U kunt ook bellen met tel. 0511 431331.

20 & 30 oktober 2020

Workshop Vilten 20 & 30 oktober.

We pakken we de draad weer op! Vraag naar de mogelijkheden.

Bij MOADE+ worden regelmatig viltworkshop gehouden. Wij plannen data waarop u kunt inschrijven, maar u kunt ook aangeven dat u geïnteresseerd bent in deelname. Bij voldoende interesse plannen we dan een workshop in. U kunt ook een afspraak maken voor een viltworkshop voor een groep. De viltworkshops worden gegeven door Alie de Groot en duren van 13.30 tot ca. 16.00 uur. De kosten bedragen 35 euro per persoon voor beginners en 45 euro voor gevorderden. Deze prijs is incl. materiaal, koffie of thee en wat lekkers. Beginnende vilters maken een lap die u kunt gebruiken om bijv. een kussen van te maken of een schilderijcanvas mee te bekleden, voor gevorderden vindt de invulling in overleg plaats.
Voor nadere informatie en aanmelding kunt u mailen naar info@moadeplus.nl of bellen met 0511 431331.

26 oktober 2020

Workshop spinnen maandag 26 oktober 2020.

We pakken we de draad weer op! Vraag naar de mogelijkheden.

U kunt bij ons doorlopend terecht voor workshops spinnen. De datum kan in overleg bepaald worden. De workshops worden gegeven door Annie Terpstra en er is plaats voor maximaal 4 beginnende spinsters. Spinnenwielen aanwezig. De workshop begint om 13.30 uur en duurt 2,5 tot 3 uur. De kosten bedragen 25 euro incl. materiaal, koffie of thee en een versnapering. In 2020 beginnen we eveneens met workshops vlasspinnen voor gevorderde spinsters. Nadere informatie hierover volgt. Bent u geïnteresseerd in een workshop spinnen, neem dan contact met ons op via info@moadeplus.nl.

Najaar 2020

Workshop Antroposofische Poppen maken.

Vraag naar de mogelijkheden. Bij MOADE+ verzorgen we voor groepen vanaf 4 personen workshops antroposofische poppen maken. De workshop duurt twee dagdelen en kan in overleg worden gegeven op woensdag, donderdag en vrijdag. U maakt een pop van ca. 30 cm lang die volledig wordt gemaakt van natuurlijke materialen. De prijs voor de cursus bedraagt € 85. Deze prijs is incl. koffie/thee en wat lekkers en het benodigde materiaal, uitgezonderd het haar (dit kunt u in de winkel naar eigen smaak uitzoeken). Bent u niet met een groep, maar wilt u wel graag een pop maken? Geef dit dan via de mail bij ons aan en zodra we voldoende aanmeldingen hebben plannen we een workshop in.
Voor informatie en aanmelding kunt u mailen naar info@moadeplus.nl.

 

Geannuleerd 26 t/m 29 november 2020

Kerstsprokkelfair

In verband met Covid-19 is de Kerstsprokkelfair 2020 afgelast! Van donderdag 26 tot en met zondag 29 november 2020 organiseren we de 25e Kerstsprokkelfair en we maken er een extra feestelijke lustrumeditie van! De Kerstsprokkelfair is een van de oudste kerstfairs in Nederland en een begrip in Friesland. Dit jaar is het thema wederom Winterfest. Standhouders met woon- en kerstdecoratie, trendy dameskleding en modeaccessoires, sieraden, parfum, bloemsierkunst en meer brengen u absoluut in de kerstsfeer. De modeshows, muziek en bloemschikdemonstraties zorgen voor inspiratie en vermaak. Een heerlijk dagje uit in de mooiste tijd van het jaar!

5 juni 2021
(onder voorbehoud)

Landelijke Túnfair

Op 5 juni 2021 (onder voorbehoud) organiseren we weer onze succesvolle Landelijke Túnfair. De fair staat in het teken van woondecoratie en lifestyleproducten in landelijke stijl, zoals o.a. bloemen en planten, brocante, retro en mode enz. Door de verscheidenheid aan standhouders is er voor elk wat wils. De fair wordt gehouden in de siertuin rondom de boerderij.
Datum: zaterdag 5 juni 2021 (onder voorbehoud)
Entree € 4,50 (kinderen tot 12 jaar gratis)
Openingstijd: 10:30 tot 17.00 uur
Gratis parkeren
Terrein: De Vertakking, Binnendyk 73, 9256 HL Ryptsjerk

Wij vinden nieuwe standhouders altijd interessant.
Vraag hier informatie aan!

4 september 2021
(onder voorbehoud)

Wol-Handwerk-Hobby fair

Ook in 2021 organiseren we weer onze succesvolle Wol-Handwerk- en Hobbyfair. De fair staat in het teken van o.a spinnen, weven, breien, vilten, quilten, kantklossen en allerlei andere creatieve hobby’s en wordt gehouden in de tuin rondom de boerderij.
Datum: zaterdag 4 september 2021 (onder voorbehoud)
Entree € 4,50 (kinderen tot 12 jaar gratis)
Openingstijd: 10:30 tot 17.00 uur
Gratis parkeren
Terrein: De Vertakking, Binnendyk 73, 9256 HL Ryptsjerk

Wij vinden nieuwe standhouders altijd interessant.
Vraag hier informatie aan!

11 september 2021 (onder voorbehoud)

Trekker en Bosbouw Event

Sinds 2014 organiseert RTBE van het Ryptsjerkster Trekker en Bosbouw evenement. Dit evenement vindt plaats in Ryptsjerk (of Rijperkerk) in Fryslân (Friesland). Dit jaarlijks terugkerend evenement vindt dit jaar plaats op 11 september 2021 (datum onder voorbehoud).

Van 10:00 tot 17:00 uur
Entree: GRATIS
Terrein: De Vertakking
Tijdens dit evenement vinden o.a. oldtimer kettingzagen demonstraties plaats. Tevens is het Stihl museum geopend. Voor de kinderen is er oppas aanwezig en zijn er een springkussen en zandbak.

17 september 2021
(Onder voorbehoud)

Vertakking Zorg Open Dag

De Vertakking Zorg biedt dagbesteding op onze boerderij zoals; dierverzorging, tuinieren en houtbewerking.

De OPEN DAG 17 september 2021 (onder voorbehoud)

25 t/m 28 november 2021 (onder voorbehoud)

Kerstsprokkelfair

Van donderdag 25 tot en met zondag 28 november 2021 (onder voorbehoud) organiseren we de 25e Kerstsprokkelfair en we maken er een extra feestelijke lustrumeditie van! De Kerstsprokkelfair is één van de oudste Kerstfairs in Nederland en een begrip in Friesland. Dit jaar is het thema wederom Winterfest. Standhouders met woon- en kerstdecoratie, trendy dameskleding en modeaccessoires, sieraden, parfum, bloemsierkunst en meer brengen u absoluut in de kerstsfeer. De modeshows, muziek en bloemschikdemonstraties zorgen voor inspiratie en vermaak. Een heerlijk dagje uit in de mooiste tijd van het jaar!

Openingstijden
donderdag en zondag 11:00-18:00 uur
vrijdag en zaterdag 11.00 – 21.00 uur
Entree € 7,50 – ’s avonds na 18.00 uur € 5,00
Donderdag: moeder & dochter dag samen
€ 10,00
(kinderen tot 12 jaar gratis)
Gratis parkeren
Terrein: De Vertakking, Binnendyk 73, 9256 HL Ryptsjerk.

Kerstsprokkelfair ‘Winterfest’ 2020 is afgelast

In verband met Covid-19 is de Kerstsprokkelfair 2020 afgelast!

Handwerk-Hobby fair

Handwerk- Hobby fair

Na het succes van de afgelopen jaren volgt dit jaar opnieuw een editie van dit creatieve gebeuren. Een aaneenschakeling van marktkramen biedt een keur aan ambachtelijk handwerk. Naast het vertrouwde breiwerk en spinnen is er ook materiaal te vinden voor quilten en het vilten van wol en andere hobby’s zoals mozaïek, kaartmaken en houtdraaien. Op de fair is veel informatie te vinden en zijn de juiste benodigdheden aan te schaffen. Laat u verrassen door alle ideeën en ervaar dat handwerken weer een echte plek in de mode heeft verworven. Bestel hier uw tickets nu online via VanPlan ticketservice.

Gezelligheid troef op de kerstsprokkelfair

Voor elk wat wils, noteer maar snel in uw agenda!

Sfeerimpressie Kerstsprokkelfair